Σχετικά με εμάς

Η ανάγκη μας να ξεφύγουμε από τα γεμάτα χημικά, επιβαρυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και η αγάπη μας για τις πρώτες ύλες που μας δίνει απλόχερα η φύση μας οδήγησε στη μελέτη των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων.

Έχοντας πλέον τη γνώση, αλλά και την πείρα, δημιουργούμε φυσικά προϊόντα, φτιαγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στον άνθρωπο, αλλά και τη φύση.

Στόχος μας είναι να μπορούν όλοι να γνωρίσουν τα οφέλη από τη χρήση φυσικών προϊόντων χωρίς χημικούς παράγοντες, συμβατών με την υγεία και την ευεξία για να κατανοήσουν τη διαφορά τους από τα βιομηχανοποιημένα μαζικής παραγωγής προϊόντα.

Στις συνταγές μας χρησιμοποιούμε αγνό ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής, βότανα από Έλληνες βιοκαλλιεργητές, αιθέρια έλαια και ανθόνερα βοτάνων που επιλέγουμε με πολύ αυστηρά κριτήρια και όσο είναι δυνατό Ελληνικής παραγωγής, φυσικά έλαια και βάμματα βοτάνων που παρασκευάζουμε στο χώρο μας.

Τα προιόντα μας είναι φρέσκα και παρασκευάζονται μετά την παραγγελία σας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε προιόντα ειδικά για εσάς.

Στον χώρο μας στην Ηλιούπολη έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σεμινάρια για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών και σαπουνιών ελαιόλαδου, να πάρετε συμβουλές για τη χρήση των βοτάνων και των αιθερίων ελαίων, για την αντιμετώπιση με φυσικό, ολιστικό τρόπο των προβλημάτων της καθημερινότητας ή να αναζωογονηθείτε σωματικά, νοητικά και ψυχικά αμέσα από τις συνεδρίες του rejuvance!

Φυσικά καλλυντικά...γιατί να τα προτιμήσουμε Οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα συμβατικά καλλυντικά, οι οποίες απορροφώνται μέσω του δέρματος, εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος. Τα συντηρητικά που περιέχουν τα καλλυντικά είναι τοξικές ουσίες, που μπορούν να βλάψουν τον ανθρώπινο οργανισμό άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. Στην συσκευασία των καλλυντικών πρέπει να αναγράφονται τα συστατικά που περιέχουν, σύμφωνα με τον νόμο. Ομως πόσοι γνωρίζουν άν τα συστατικά που αναγράφονται είναι επικίνδυνα ή όχι; Σαφώς μόνον όσοι έχουν γνώσεις χημείας και κοσμετολογίας.


Τα καλλυντικά περιέχουν συστατικά ενεργά και ανενεργά. Τα ενεργά είναι αυτά που ωφελούν το δέρμα πχ. για ενυδάτωση, θρέψη, αντιγήρανση, εξισορρόπιση λιπαρότητος, κατά της ακμής κλπ. Τα ανενεργά είναι έκδοχα δηλ. βοηθητικές ουσίες, συντηρητικές ή μαλακτικές που πολλές φορές δέν ωφελούν το δέρμα αλλά το βλάπτουν. Προκαλούν ερεθισμούς, αλλεργίες, φωτοευαισθησία, ακμή, ερεθισμό στα μάτια, αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Παράδειγμα η βαζελίνη, η οποία είναι παράγωγο του πετρελαίου, ενώ θεωρείται μαλακτική έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί φωτοευαισθησία, αφήνει στην επιδερμίδα ένα λεπτό στρώμα που φράσσει τους πόρους και εμποδίζει την αναπνοή του δέρματος. Επίσης δεν επιτρέπει στο δέρμα να απορροφά νερό και να διώχνει τις τοξίνες,οδηγώντας το σιγά-σιγά σε πρόωρη γήρανση. Αλλες ανενεργές ουσίες είναι το παραφινέλαιο (mineral oil), η σιλικόνη, οι παραβένες (parabens) και τα πετροχημικά.


Τα καλλυντικά που δεν περιέχουν χημικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα, ονομάζονται φυσικά (natural cosmetics) και χαρίζουν ομορφιά και υγεία στο δέρμα!
Τα φυσικά καλλυντικά δέν περιέχουν ανενεργές ουσίες με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη δράση και ωφέλεια.


Φυσικά και όχι φυτικά

Τα φυσικά προιόντα διαχωρίζονται από τα φυτικά, γιατί τα φυτικά προέρχονται από φυτά και βότανα, αλλά τις περισσότερες φορές έχουν υποστεί επεξεργασίες που στην καλύτερη περίπτωση έχουν αφαιρέσει απαραίτητες δραστικές ουσίες και έχουν χάσει τη δύναμή τους, στην χειρότερη, μπορεί να είναι βεβαρυμένα με φυτοφάρμακα και άλλες βλαβερές ουσίες που μεταφέρονται μέσω των καλλυντικών στο δέρμα και στον οργανισμό.


Τρόπος χρήσης και συντήρηση
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην χρήση των φυσικών καλλυντικών, γιατί επειδή στερούνται χημικών συντηρητικών αλλοιώνονται εύκολα όταν δεν είναι καθαρά και στεγνά τα χέρια μας παίρνοντας την κρέμα από την συσκευασία της, ή όταν τα έχουμε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον π.χ. μπάνιο, κοντά σε καλοριφέρ, ή όταν δέν κλείνουμε καλά την συσκευασία τους.

Η ορθή χρήση και συντήρησή τους εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής


Σωστή επιλογή προιόντων
Τα καλλυντικά πρέπει να τα επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας και όχι μόνο σύμφωνα με την ηλικία μας. Αυτό γιατί ο τρόπος ζωής μας, το άγχος, οι παθήσεις του οργανισμού αλλά και το περιβάλλον (ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση κλπ.) επηρεάζουν το δέρμα ώστε πολλές φορές να δείχνει ότι ειναι διαφορετικής ηλικίας από την πραγματική.